Grønnere miljø og klima


Sammen om en bedre klode.

 

På miljø- og klimaområdet kæmper jeg for at sikre, at vores kommende generationer overtager en planet, som ikke er nedslidt, udpint og forurenet, og at vi ikke efterlader dem ødelagt natur og for store konsekvenser af klimaforandringerne. Miljø- og klimaområdet er et af de områder, hvor der er hårdt brug for, at vi står sammen over hele kloden, og her er EU en meget vigtig aktør.

 

Konkret har jeg sikret stærkere kontrol med nye bilers CO2- og NOx-udledning. Det viste dieselgate-skandalen, at der var behov for. Fremover kommer vi til at teste langt flere biler, så vi kan sikre, at de ikke forurener mere, end vi tillader. Hvis bilproducenter alligevel tages i at snyde med forureningen i fremtiden, har jeg været med til at sikre, at det kommer til at koste store bøder.

 

Jeg har også kæmpet for stærkere kontrol, mere gennemsigtighed og uafhængighed i EU´s måde at godkende pesticider på. I det særlige pesticidudvalg, der blev nedsat efter glyfosat-sagen, har vi endevendt alle EU´s procedurer og kommet med konkrete anbefalinger til, hvordan vi gør det bedre i fremtiden. Vi skal kunne stole på, at de stoffer der godkendes, ikke er farlige for hverken os selv eller vores miljø.