Min holdning til EU


Ja til et bedre EU. Nej til et større.

 

Jeg er tilhænger af EU. Det har været en historisk løsning på at skabe fred i Europa. Det har også været en stor fordel for Danmark og de europæiske lande, at vi har det indre marked. Men EU skal fokusere på at løse grænseoverskridende problemer og ikke blande sig i hvad som helst. Vi skal have et bedre EU. Ikke et større.

 

EU kan hjælpe med at løse grænseoverskridende problemer med skattesnyd, social dumping, og miljø- og klimaudfordringer, samt hjælpe med at regulere markedskræfterne på det indre marked.

 

Jeg synes, det er meget vigtigt, at vi som politikere erkender, at EU har været inde i en række kriser og har et legitimitetsproblem ikke bare i mange danskeres øjne, men også store dele af de øvrige europæiske befolkningers.

 

Det skal vi som politikere forholde os til, og vi skal også turde forholde os kritisk til EU og tage debatten. Efter en lang årrække som politiker i EU, ser man, hvor systemet ikke virker. Og det har især været, at EU ikke har gjort tilstrækkeligt ved de grænseoverskridende problemer, som rammer den almindelige borger. Det er noget, jeg som politiker i EU kæmper for at ændre på.